WELKOM



op het weblog van de onderzoeksgroep Scenografie van het Lectoraat Theatrale Maakprocessen.

Alweer geruime tijd huisvest de faculteit theater de BA-opleiding Theatre Design, een discipline die oorspronkelijk ontstaan is vanuit de bemoeienis van architecten en beeldend kunstenaars met de visuele aspecten van het theater.
Binnen de onderzoeksgroep Scenografie van het Lectoraat wordt onderzoek gedaan naar de invloed van het werken op en vanuit locaties op theatrale maakprocessen en op de ontwikkeling van de dramaturgie van het beeld.
In 2006 zijn een aantal onderzoeksactiviteiten gestart gericht op het volgen, documenteren, beschrijven en analyseren van maakprocessen binnen het domein van beeldend locatietheater.

Hoofd van de onderzoeksgroep is Henny Dörr, die zich laat bij staan door een kenniskring bestaand uit: Trudi Maan, Marcel Alberts, Marcel Dolman, Liesbeth Groot Nibbelink, Thijs Hazeleger, Willemien Bronkhorst en Anne Karin ten Bosch.

Eigenaar van dit weblog

Mijn foto
Hoofddocent en onderzoeker aan de HKU, Faculteit Theater, Hoofd Opleiding Theatervormgeving aldaar.

woensdag 25 maart 2009

Worteldagen in Norg, 2e editie!

Ook in 2007 waren tweedejaars studenten Theatervormgeving bij het lectoraat betrokken via het locatieproject Worteldagen in Norg.

23 Studenten van de opleiding theatervormgeven van de kunstacademies Minerva uit Groningen en de Hogeschool voor de Kunsten uit Utrecht werken op hun eigen locatie in het dorp. In twee weken tijd maken ze er heel
verschillende, maar steeds intieme beeldende
belevenissen, installaties en performances. Zo leren ze wat het betekent om theater op locatie te maken; ze wortelen in Norg en in hun toekomstig vak.

Voor een foto impressie zie de website van Stichting Amonet.


Worteldagen 2007 van 25 tot en met 28 mei
Kijk je ogen uit, zet de zintuigen op scherp; je zult verrast en verwondert zijn!

De Worteldagen 2007 bieden weer een verrassende wandeling of fietstocht langs intieme mini-voorstellingen en theatrale beelden in en bij het dorp Norg.
De vele bijzondere locaties, variërend van bijvoorbeeld een prachtige tuin, een kamer in een fraaie boerderij, een schuur, de verlaten dorpskroeg of een praktijkruimte van de dierenarts staan op en rond de Pinksterdagen open voor de bezoeker.

Studenten van de kunstacademies uit Groningen en Utrecht werken vanaf 13 mei op al die locaties aan een bijzondere gebeurtenis. Je wordt uitgenodigd je ogen goed de kost te geven. Je wordt verrast door de beeldende toevoegingen en veranderingen die de makers hebben gerealiseerd en bent getuige van korte gebeurtenissen die je nu eens meevoeren in de geschiedenis, dan weer betrekken bij een mysterie of die je laten kennismaken met het verhaal van die plek.

Er zijn meerdere routes door het dorp mogelijk, elke route duurt ongeveer een uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten