WELKOM



op het weblog van de onderzoeksgroep Scenografie van het Lectoraat Theatrale Maakprocessen.

Alweer geruime tijd huisvest de faculteit theater de BA-opleiding Theatre Design, een discipline die oorspronkelijk ontstaan is vanuit de bemoeienis van architecten en beeldend kunstenaars met de visuele aspecten van het theater.
Binnen de onderzoeksgroep Scenografie van het Lectoraat wordt onderzoek gedaan naar de invloed van het werken op en vanuit locaties op theatrale maakprocessen en op de ontwikkeling van de dramaturgie van het beeld.
In 2006 zijn een aantal onderzoeksactiviteiten gestart gericht op het volgen, documenteren, beschrijven en analyseren van maakprocessen binnen het domein van beeldend locatietheater.

Hoofd van de onderzoeksgroep is Henny Dörr, die zich laat bij staan door een kenniskring bestaand uit: Trudi Maan, Marcel Alberts, Marcel Dolman, Liesbeth Groot Nibbelink, Thijs Hazeleger, Willemien Bronkhorst en Anne Karin ten Bosch.

Eigenaar van dit weblog

Mijn foto
Hoofddocent en onderzoeker aan de HKU, Faculteit Theater, Hoofd Opleiding Theatervormgeving aldaar.

zaterdag 23 mei 2009

Worteldagen 2009

2 weken hebben de studenten theatervormgeving om op een locatie in Norg een performance te maken. Dit jaar is behalve de locatie het startpunt een zelf bedacht personage en zijn/haar kostuum. Het kostuum zal transformeren. Het personage onstaat vanuit de geschiedenis van de locatie of is een vreemdeling die zich tijdelijk heeft geworteld. het project wordt begeleid door Marina van der Heiden en Willem Speekenbrink.

Verder werken aan de worteldagen studenten van de Minerva Akademie Groningen en de Akademie voor POP cultuur Leeuwarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten